6 tegn på dehydrering

Dehydrering er en alvorlig risiko for helbredet, som ikke må undervurders, men normalt er risikoen størst for gamle og børn.

Men en hedebølge øger også risikoen for unge og voksne, der enten drikker for lidt - eller forkert. Det er vigtigt at drikke rigeligt vand, men behovet varierer efter dit aktivitetsniveau. Om du knokler med vejarbejde, i haven eller sidder på kontor.

Hvor meget du skal drikke er svært at sige, men kroppen afgiver en række signaler, som kan afsløre om du er ved at dehydrere.

1. Muskelkramper

Et stort væsketab som hvis du for eksempel har spillet fodbold med ungerne i haven i brændende varme kan være årsag til krampe. Når vi sveder mister vi både væske og natrium, der er involveret i dannelse af nervesignaler, som får muskler til at trække sig sammen. Underskud af natrium og væske kan irritere musklerne og få dem til at trække sig sammen på en ukontrolleret måde.

2. Hovedpine

Har du siddet og drukket et par glas hvidvin i solen en rigtig varm sommerdag, så har du sikkert også bemærket at du hurtigere føler dig tung i hovedet. Egentlig skyldes det ikke - bare - vinen, men at du ikke har drukket tilstrækkeligt vand.

Hjernen sidder inde i en væskesæk, der sikrer at den ikke støder mod kraniet. Hvis denne væskesæk er tømt for vand, kan hjernen støde ind mod kraniet og medføre hovedpine.

Men både alkohol, energidrikke og koffein kan dertil medføre dehydrering fordi de har en vanddrivende virkning.

3. Tør hud

Hvis din hud føles tør, når alle andre render rundt og sveder, så er det et dårligt tegn.

"Mange tror, ​​at mennesker, der bliver dehydreret, sveder virkelig meget, men efterhånden som dehydreringen forværres og du bliver svimmel af for lille blodvolumen, så får du også meget tør hud," siger dr. John Higgins, der er lektor i hjerte-kar-medicin ved University of Texas i Houston.

Sveden er kroppens forsøg på at køle blodet ned, men når blodet tynder ud af at miste for meget vand som sved begynder kroppen at koge over som en bilmotor, der bryder sammen.

Prøv at trække en fold af huden op og se om den straks falder sammen. Hvis det går langsomt er det tegn på dehydrering.

  • 1
  • 2
Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?